|
|
|
|
|
זהבית, ירדן, בר, ברעם, יאיר ונריה הם בכלל זנים של חומוס (!)
|
|
לרגל יום החומוס הבינלאומי, שנערך ב-13.5, ולאחר סוף השבוע של יום העצמאות שכלל הרבה ניגובים ליד המנגל, ברשות לפיתוח הגליל מעלים נתונים על חומוס תוצרת הגליל. החמצה, או בשמה המוכר יותר, החומוס, היא סוג של קטניה בדומה לאפונה, סויה ופול. החמצה נקראת בשם זה על שום החומצה שהצמח מפריש מהעלים שלו, שנועדה להגן של הצמח מפני מזיקים ומפני אכילה של ידי חיות. בישראל ישנם כ-80,000 דונמים של שטחי גידול חמצה, באזור הגליל והעמקים ישנם כ-30,000 דונמים והם חלק מאזורי הגידול העיקריים המתחלקים בין עשרות חקלאים, קיבוצים ומושבים. עיקר גידול החמצה הן למטרות המאכלים המוכרים שלנו, חומוס ופלאפל. כיום בישראל מגדלים את הזנים זהבית, ירדן, בר, ברעם, יאיר ונריה, אשר פותחו בישראל בהתאם למזג האוויר הישראלי, ואלו קרויים על שם חוקריהם או קרובי משפחתם. גידול החמצה הוא מאוד חסכוני במים וניתן לגדלה בעזרת הגשמים או בהשקיית עזר של כמויות מים מנוכות יחסית. עונת החמצה מתחילה בסוף חודש דצמבר-תחילת ינואר ונקצרת בחודש יולי. בימים אלו ניתן לראות את שדות החמצה הירוקים מלאים בצמחים בעלי פרחים קטנים ולבנים. אלו הפרחים מהם מתפתח התרמיל, בתוך התרמיל ישנו הפרי של הקטניות ובתוכו זרעי החמצה, ישנן אוכלוסיות אשר נהנות לאכול את זרעי החמצה באופן טבעי שלהם, אותם הזרעים הירוקים יהפכו לחומים עם התיישבות הצמח לקראת הקציר. אילנה גיגי משדה אליעזר, מוסרת לנו את המתכון המשפחתי לחומוס ביתי:מצרכים:1 קילו גרגרי חומוס חצי כפית אבקת סודה לשתייה מלח ולימון (לפי הטעם) אופן ההכנה:להשרות במי ברז 1 קילו גרגירי חומוס כ 24 שעות. לבשל עם אבקת סודה לשתייה עד רכות מלאה (לפחות שעה וחצי), לטחון במעבד מזון בעוד הגרגירים חמים ביחס של 1:3 עם טחינה (מוסיפים את מי הבישול לכלי המדידה יחד עם החומוס). מומלץ להגיש עם זרזיף שמן זית גלילי. בתיאבון. (צילום: אנטולי מיכאלו)
מרכז המחקר והמידע של הכנסת קיים כנס "הפריפריה במרכז". בכנס התמקדו בנקודת המבט של תושבי הפריפריה הגיאוגרפית על הסוגיות המעסיקות אותם, על צורכיהם ועל המענים הדרושים להם.
ראה מידע נוסף..
לראשונה: משרד הביטחון ערך כנס הזדמנויות עסקיות בג`וליס, במטרה לעודד עסקים מהמגזר הדרוזי להשתתף במכרזי המשרד.
לצפייה בכתבה- אתר ערוץ 7
במעמד ראש עיריית מגדל העמק, אלי ברדה, מנהל המחוז ד"ר מרדכי דיין, הנהלת המחוז והמינהלת, צוות המרפאה ומכובדי העיר, נחנך המרכז החדש לבריאות האישה שישרת את תושבות האזור.
לצפייה בכתבה- פורטל מרכז העניינים
הפתרון המתקדם של חברת Infor לניהול מחסנים, עבור דלתא גליל, נועד לעמוד בעליה מסיבית ב`הזמנות הצרכנים און-ליין` בעונת "חגי הקניות" של נובמבר/דצמבר. סמנכ"ל התפעול של Intentia, דדי מלאך; "הפרויקט הנוכחי מאפשר אופטימיזציה של אספקת המוצרים לצרכנים `און ליין` ומבטיח לדלתא, כי תוכל לעמוד ביעדים הגבוהים ביותר בעונות השיא".
לצפייה בכתבה- פורטל כאן ישראל
אירוע הסיום של יוזמת המאיצים לפיתוח סטארט-אפים בפריפריה נערך בקריית שמונה. בין הסטארט-אפים שהוצגו בו יש 8 מיזמי פודטק
לצפייה בכתבה- אתר גלובס
|
|
|
|
|
|
|
|